• Новини
  • 12 май 2021

Да купуваме, продаваме или да изчакаме, ако става дума за имот

"Мнозина се надяват да направят изгодна сделка, т. нар. "COVID сделка", тъй като обикновено юни, юли, август са месеци, в които секторът на продажбите на недвижими имоти е в по-нисък период. Въпреки това е рано да се прави комплексен анализ за резултатите от кризата върху пазара на недвижими имоти. Моментът за такава оценка вероятно ще бъде в началото на есента, а дори и след зимата, тъй като тепърва ще усещаме икономическите последици от ситуацията с Covid-19.
 
По отношение на цените е нужно пазарът на недвижими имоти в  да се сегментира, тъй като има различен тип предложения – предлагат се стойностни имоти, както и такива, които са силно надценени. В един възходящ тренд на пазара, когато всичко се продава на зелено, някои инвеститори спекулират. Сега, в кризата такива спекуланти ще бъдат редуцирани, а това е добре за крайния клиент."
 
Какво още коментира г-н Иван Горанов, управляващ партньор в Смарт Консултантс по темите за пазара на имоти и за тенденциите при строителните инвестиции след кризата като гост в предаването Още от деня по БНТ, може да видите тук:
Горе